Next Prev
 

Menu

CupCake-haat…

Tags: , , , , , ,

Front Anti Cupcake, bekend als #FAC…het zou al bijna trending-topic zijn geweest, mits Justin Bieber niet keer op keer Twitter belaagde.
Begonnen als een eenmalig geintje, inmiddels toch al redelijk een bekend fenomeen. Met groot genoegen is gebleken dat mensen mij als een professioneel CupCake-hater zijn gaan zien. Echter aan haat heb ik een hekel…het is een negatieve insteek, zonder ruimte tot discussie of dialoog, dus ik ben benieuwd of mensen mij hierin kunnen overtuigen of wellicht nog extra sterken in mijn CupCake-ha…uuhh aversie. Want laten we duidelijk zijn lieve mensen: het bakkersvak heef zelden zo’n dieptepunt gekend als de komst van deze opgedirkte muffins.

Mag ik dan eerst eens mijn beweegredenen op een rij zetten die mijn toch weinig positieve houding naar dit product hebben doen ontstaan?:
Allereerst, het is verre van lekker. Hoe leuk je het ook doet; het blijft een cakeje (veelal van een mix gemaakt) waarop een toef moddervette botercrème op gespoten is. Allerhande smaakstofjes, natuurlijk of chemisch, worden aan de boter toegevoegd om het wat te doen lijken. Dan kan je er een rozet van spuiten, er een clowntje of een hondje van maken: je zit nog steeds boter met een smaakje te knabbelen met daaronder een cakeje met hopelijk wat smaak.

In de lijn der innovatie gaan mensen dan daarmee ook gekke dingen doen: een overdaad aan decoratie waardoor de smaak al helemaal op de reservebank komt te zitten of zelfs het lef om er iets “gezelligs” van te maken door er Babi Pangang aan toe te voegen. Vakmensen van deze wereld: ga je schamen! Ik ben absoluut niet vies van commercie, maar alstublieft hou het smakelijk collega’s, dat is het kloppende hart van ons ambacht!

Ach…en heb je kinderen en wil je iets leuks doen; ik versierde vroeger eierkoeken. Binnen nu en een jaar ben ook ik met mijn zoon CupCakes aan het versieren, maar ik zal ze nooit en te nimmer commercieel inzetten; ik neem namelijk mijn vak serieus en wil geloofwaardig over blijven komen bij mijn gasten.

Wat vind jij?!